PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY ÚVODNÍ STRANA MORAVSKOSLEZSKY KRAJ ZLINSKY KRAJ OLOMOUCKY KRAJ JIHOMORAVSKY KRAJ PARDUBICKY KRAJ KRALOVEHRADECKY KRAJ LIBERECKY KRAJ VYSOCINA PRAHA STREDOCESKY KRAJ USTECKY KRAJ JIHOCESKY KRAJ PLZENSKY KRAJ KARLOVARSKY KRAJ FOLKLORNÍ SDRUZENÍ ČESKÉ REPUBLIKY CESKY ROZHLAS BESKYDY-VALASSKO SLEZSKA HARTA CZECH TOURISM
Čtvrtek 28.03.2024
Vyhledávání
  Vyhledávací centrum
Rejstřík ČR
ZÁKLADNÍ INFORMACE
  Základní informace o ČR
Česká NEJ
Kraje ČR
Turistické regiony
Turistické oblasti
Města a obce
Euroregiony
Mikroregiony a sdružení
Pohádkové regiony
AKTUALITY A AKCE
  Aktuality
Databanka akcí
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
PRAHA SRDCE EVROPY
  Město PRAHA
Pražská informační centra
Kalendář akcí v Praze
Lázeňství
  Lázeňská zařízení
Zdravotní pojištění
Kongresová turistika
  Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Výstavnictví a propagace
Kongresy a konference
Veletrhy a výstavy
Turistika a volný čas
  Informační centra
Kultura a zábava
Památky UNESCO
Památky a architektura
Církevní památky
Hrady a zámky
Aktivní dovolená
Pěší turistika
Agroturistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Vinařská turistika
Sport a relaxace
Klub českých turistů
Cestovní kanceláře
Folklor a tradice
  Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Příroda a její ochrana
  Biosférická rezervace UNESCO
Chráněná krajinná území
Přírodní zajímavosti
Jeskyně a propasti
Vrcholy, hřebeny, sedla
Fauna a flora
Naučné stezky
Ubytování a stravování
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Gastronomické speciality
Obchod a služby
  Služby motoristům
Nákupní centra
PODPORA PODNIKÁNÍ
  Investiční příležitosti
Finanční sektor a pojištění
Nemovitosti na prodej
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba
Království perníku

Cestování na Greenways [ Cyklotrasa ]

Zelené stezky Greenways zpříjemňují životní prostředí a zlepšují mobilitu obyvatelům mnoha evropských a amerických měst. Jsou rovněž příležitostí pro rekreační a aktivní dovolenou.

Hledáte opravdový zážitek z dovolené na Greenways?

Navštivte Greenways Travel Club

Greenways Travel Club (GTC) je cestovní kancelář, poskytující služby na Greenways ve střední Evropě. Hlavní produkty GTC jsou Greenways Praha -Vídeň, Amber Trail Greenway (Jantarová stezka) z Krakova do Vídně a pobyt na Moravských vinařských stezkách.

GTC nabízí kompletní služby včetně volby trasy, zajištění ubytování, dopravy, pronájmu kol, průvodce, převozu zavazadel a dalších požadovaných služeb. Dovolenou na míru připravuje pro individuální zájemce nebo malé i větší skupiny.

GTC přispívá částkou 12% ze svého finančního obratu na rozvoj programu Zelené stezky Greenways. Program řídí Nadace Partnerství, která finanční prostředky rozděluje na projekty pro ochranu životního prostředí. Příjemci nadačních příspěvků jsou neziskové organizace pečující o kulturní přírodní dědictví a budující nové Zelené stezky. Turisté využívající služeb GTC mají možnost navštívit některé z těchto projektů a seznámit se s prací neziskových organizací. GTC a Nadace Partnerství tím přispívají k podpoře občanských aktivit a rozvoji šetrné turistiky podél Greenways.

Plánujete výlet na Zelené stezky Greenways sami?

Chcete si sami naplánovat jednodenní výlet, víkend nebo dovolenou na Greenways?
  1. Vyhledejte informace o konkrétní Greenways na jejich intertnetových stránkách. Najdete zde:
    • popis tras
    • doporučené výlety
    • databázi turistických cílu a služeb podél stezek
    • informace o zázemí
  2. Pořiďte si mapy a informační materiály v našem obchůdku Greenways.
  3. S požadavky na ubytování a zajištění dalších služeb se obraťte na Turistická informační centra podél stezek (kontakty jsou v databázi turistických cílů a služeb)
Chcete navštívit Grenways v zahraničí?
  1. Seznamte se s projekty Greenways přes internet. Stránky mnoha stezek naleznete na stránkách www.greenways.info
  2. Z nejlepších Greenways v Evropě Vám doporučujeme:

    Španělsko
    Ve Španělsku provozuje Nadace Španělských železnic více než 60 zelených stezek Vias Verdes sloužících cyklistům, pěším turistům, jezdcům na koních a dalším uživatelům. Stezky zatím vznikly na třetině ze 7.000 km opuštěných železničních tratích v této zemi. Podél zelených stezek byly přebudovány bývalé železniční stanice na hotely a pensiony, restaurace či informační centra. Vias Verdes protkávají území celého Španělska a zpřístupňují území nezatížená masovou turistikou. Nabízejí jedinečnou možnost kombinace aktivní a poznávací turistiky spojenou s prohlídkou historických míst a nezapomenutelných přírodních scenérií.

    Nadace Španělských železnic vydává průvodce po španělských zelených stezkách Guía de Vias Verdes, s navrženými trasami výletů, profily tras, mapami apod. (zatím jen ve španělštině), brožury o jednotlivých zelených stezkách jsou k dispozici v místních informačních centrech. Na většinu zelených stezek se dostanete i vlakem Více informací o zelených stezkách ve Španělsku získáte na webové adrese: www.viasverdes.com.

    Belgie
    Nezávislá sít klidných cest RAVeL (Réseau Autonome de Voies Lentes) v Belgii je projektem Valonské vlády a organizace Chemins du Rail. Cílem projektu je zachování a přeměna bývalých železničních tratí na stezky pro chodce, cyklisty, jezdce na koních či kolečkových bruslích, tedy bezmotorovou dopravu.
    Webové stránky ravel.wallonie.be obsahují mapy a itineráře jednotlivých stezek (RAVeL 1-4), které propojují celé území regionu Valoňsko. Zde si můžete objednat jednotlivé průvodce a mapy a dozvědět se o novinkách na stezkách RAVeL.

    Velká Británie
    Ve Velké Britanii se v současné době dobudovává Národní cyklistická síť (The National Cycle Network) stezek pro cyklisty a pěší, která by měla po svém dokončení v roce 2005 zahrnovat 10,000 mil. Asi třetina této sítě vede pro stezkách určených pro bezmotorovou dopravu, zbytek vede po cestách s menší frekvencí dopravy. Nositelem projektu je organizace Sustrans (zkratka pro udržitelnou dopravu), celý projekt je financován národní vládou a místní administrativou, nadacemi, podnikateli a z výnosů národní loterie.

    K nejznámějším projektům patří např. stezka od pobřeží k pobřeží (C2C). Sustrans vydává mapy, průvodce a další publikace, které si můžete objednat prostřednictvím www.sustransshop.co.uk.

  3. Více o Greenways ve světě se dozvíte:
Napište nám na Fórum Greenways nebo greenways@ecn.cz. Vaše zkušenosti a informace z cestování po Greenways předáme rádi všem dalším zájemcům.

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://kmw.greenways.info

Typ záznamu: Cyklotrasa
AKTUALIZACE: Ivana Náplavová org. 2, 05.11.2003 v 16:12 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
VELETRHY
FOLKLORNÍ AKCE A FESTIVALY
TURISTIKA